[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: woody  
ФОРУМ » ОБЗОР КОНСТРУКЦИЙ СТАНКОВ ЧПУ (СNC) и 3D принтеров » Электроника станков ЧПУ (CNC) » Невпізнаний шагаючий об'єкт. (Способи знаходження обмоток ШД.)
Невпізнаний шагаючий об'єкт.
woodyДата: Понедельник, 27.02.2012, 09:54 | Сообщение # 1
гуру CNC
Группа: Модераторы
Сообщений: 184
Репутация: 8 []
Статус: Offline
.: Дополнительные данные :.
Бог форума За хорошую посещаемость на форуме За супер посещаемость За Полковника
І так, маємо N-ну кількість двигунів, у яких треба визначити правильність підключення. Почнемо по порядку.

1. Двигун має 4 дроти - нам не підходить тому що він біполярний.

2. Двигун має 5 дротів - 1 з них це "+" ... Вольт (це в даному контексті не важливо). Усі кінці будуть дзвониться між собою, з тією лише різницею, що з "+" опір буде постійно, з будь-яким з кінців відмінне від сталості. Тобто якщо взяти дріт управління - то у них буде опір більше, ніж ці ж провідники з "+" клемою.

3. Двигун має 6 дротів - різниця від 5-вивідного в тому що провідники зібрані не в 4 обмотки а 2 по 3. і середній між ними буде якраз "+". щоб визначити який з них "середній", треба тестером перевірити опір всіх провідників.

Ті які не мають відношення до іншої обмотки, звониться не будуть. Середня точка визначається по рівності опорів між рештою (двома) провідниками. Центри кожної три-пари треба з'єднати "в купу" отримуємо 5 вивідну схему. Не забуваймо, що 2 з'єднані разом обмотки РОЗТАШОВАНІ НА ПРОТИ ДРУГ-ДРУГА тому при визначенні послідовності повороту шаговика беремо 1 від однієї обмотки, другий від другої обмотки, 3 від знову першої, 4 від другої.

4. Двигун має 8 дротів - кожна обмотка не з'єднана з жодною з сусідніх. тобто незалежна. За послідовність не ручаюся, але повинна бути за аналогією з 5-вивідним. Спочатку знаходимо кожну незалежну обмотку (так само тестером). Потім блоком живлення вольт на 12 підключаємо кожну з обмоток і дивимося в який бік крутиться двиг. Для кращого контролю я малюю тонким маркером на валу мітку і напроти неї, на корпусі движка ще одну.

За ним орієнтуюся в який бік рухається вал. Тим самим визначаємо послідовність обмоток. Всі ліві (чи праві) зводяться до купи - це "+". Решта 4 - обмотки.

Тут є ще оди спосіб (тим хто недобачає, важко слідкувати за мітками на валу). Отже ділимо тестером на чотири обмотки, мітимо вузликом один із дротів обмотки. На любу іншу чіпляємо стріловий тестер, тепер коротко подаємо 12в на ту обмотку де вузлик і дивимося куди відхиляється стрілка. Обираємо напрям за яким будемо орієнтуватися в подальшому, допустим в право - в'яжимо вузли на +дроті... І так проводимо з кожною. Всі плюси в купу, а далі в курсі...

Інші двигуни мені не траплялися.

Якщо щось не зрозуміло написав - пишіть. Спробую перефразувати.


Для умных деньги это только средства, а для идиотов цель всей жызни!
Это не дым от канифоли, нет - это души умерших транзисторов.
Скупой платит дважды, тупой платит трижды, а лох платит постоянно!
ФОРУМ » ОБЗОР КОНСТРУКЦИЙ СТАНКОВ ЧПУ (СNC) и 3D принтеров » Электроника станков ЧПУ (CNC) » Невпізнаний шагаючий об'єкт. (Способи знаходження обмоток ШД.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: